vrijdag 28 juni 2013

Film van de Week: Despicable Me 2 (Verschrikkelijke Ikke 2)

 
Despicable Me 2 / Verschrikkelijke Ikke 2
Genre: animatie
Regie: Pierre Coffin, Chris Renaud
Stemmencast: Steve Carell, Kristen Wiig, Miranda Cosgrove (NL: Jon van Eerd, Kim van Kooten, Frank Lammers)
Waardering: 4 sterren
Degene die de Minions heeft verzonnen, verdient opslag en eventueel een medaille. De pilvormige gele wezens in hun blauwe broekjes stelen in iedere scène van Despicable Me 2 de show met hun jolig gedrag, bizar taaltje en aimabel uiterlijk.
Het zijn de kleine hulpjes van Gru (Steve Carell), die in de eerste Despicable Me nog een slechterik was, maar na de adoptie van drie kleine meiden al snel vadergevoelens kreeg. In deze sterke opvolger heeft hij zijn louche zaakjes aan de wilgen gehangen. De Minions maken geen wapens meer, maar jam en pudding.

Niet voor lang. Er is een megaboef actief, die van alle levende wezens paarse wraakzuchtige monsters kan maken en die moet gestopt worden. Zijn identiteit is echter onbekend, dus Gru wordt ingehuurd om hem te ontmaskeren.

Maar de voormalige slechterik krijgt op zijn beurt ook een partner; de energieke geheim agent Lucy (Kristen Wiig). Hier verandert deze waardige sequel ietwat van toon. Zowel bij Gru als bij zijn oudste dochter komt er namelijk liefde in het spel. De familieperikelen, die in de voorganger ook zo overtuigend aan bod kwamen, krijgen nu nóg meer de ruimte en dat geeft de film meer hart. Wat humor betreft zijn het met name de Minions die een stevige bijdrage leveren. Het zijn net hyperactieve onbezonnen kinderen die niet denken maar doen.
Hulde aan de Nederlandse stemmencast (Jon van Eerd, Frank Lammers, Kim van Kooten), die niet onderdoen aan de Amerikaanse versie.
 
 
Bron: RTL Nieuws


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten