dinsdag 6 augustus 2013

Summerbook part 15

Voor de taart heb je het volgende nodig:
- Een 26 cm springvorm
- Een rol digestive koekjes
- 100 gram ongezouten boter
- 500 ml ongeklopte slagroom
- Twee bakjes Mon Chou Zacht & Luchtig
- 200 gram suiker
- 1,5 rol normale Oreo’s
- 1 pak Oreo’s met witte of bruine chocolade
Verder heb je meerdere kommen, bakpapier en een mixer of garde nodig. Het recept is ontzettend simpel en het is eigenlijk gewoon een variatie op de ‘normale’ monchoutaart.

Je begint met het fijnstampen van de digestive koekjes. Dit kan je doen met een keukenmachine, maar ik vind het leuk om erop los te rammen en deed het met een lepel. Ik deed de rol koekjes in een grote plastic zak en drukte ze met de lepel plat. Later had ik iets zwaarder geschut nodig en gebruikte ik een gevulde voorraadpot.

Je mengsel moet eigenlijk nog iets fijner worden dan dit. Je moet ervoor zorgen dat het fijne kruimels zijn, dan heb je de minste kans dat je bodem uit elkaar valt wanneer je de taart gaat snijden.

Vervolgens smelt je de 100 gram ongezouten boter in de pan of in de magnetron. Wanneer dit volledig gesmolten is roer je het koekmengsel erdoorheen. Het moet niet zacht zijn, maar wel aan elkaar plakken door de boter.

Nadat je de springvorm hebt bekleed met bakpapier doe je het koekmengsel erin. Je drukt het goed aan met een lepel of ander voorwerp en zorgt dat het een egale laag wordt. Nu zet je deze springvorm even in de koelkast, zodat het wat steviger wordt.


Hierna ga je de slagroom stijf kloppen. Ik begon heel optimistisch met een garde (want dat kon ik wel, dacht ik), maar eindigde toch met een mixer. Bij het stijfkloppen van de slagroom moet je opletten dat je het niet té stijf maakt. Het moet gewoon aanvoelen en eruit zien als kant en klare slagroom. Wanneer je het te stijf of te hard maakt, dan kan je niet meer terug.

Dit is hoe het eruit zou moeten zien. Luchtig, maar wel compact.

Hierna voeg je in een andere kom de monchou en de suiker samen. Dit roer je door elkaar met een garde of lepel, totdat je een glad mengsel hebt.

Zo zag mijn yummy mengsel eruit. Hierna roer je ook de slagroom erdoorheen. Dit mix je even goed samen, maar niet te lang, want dan wordt het weer te stijf.

Ik besloot met de keukenmachine de oreo’s tot moes te malen. Dit kan je echter ook weer gewoon prima op de manier doen die ik aan het begin van het artikel liet zien, maar ik word tijdens het koken/bakken altijd een beetje lui. Ik heb ervoor gekozen om een deel heel fijn te malen en een ander deel wat grover te laten.

Dit roer je dan ook weer vanzelfsprekend door het monchou-slagroom mengsel heen. Dit kan weer gewoon met een garde of lepel, want het wordt erg snel opgenomen.

Yum!

Je giet het complete mengsel in de springvorm, over het koekmengsel heen en strijkt het glad.

Nu ga je de met chocola bedekte oreo’s in stukjes breken of snijden en die druk je in het mengsel. Hoe je dit doet is aan jou. Ik ben persoonlijk niet zo netjes als het gaat om decoreren.


Ik heb alle stukjes gezellig door elkaar gelegd. Ziet dat er niet leuk uit? Nu zet je de taart weer in de koelkast, want hij heeft nog wel een paar uur nodig om goed op te stijven. Wanneer dat is gebeurd, dan is je taart helemaal klaar.

En dan is ‘ie klaar! Snij hem in puntjes en geniet! Sta met dit warme weer alleen niet te lang in de keuken, want ik wil niet dat jullie door mij bezwijken door de warmte. Je kan ‘t ook op mijn manier doen en hem in de nacht gaan maken. Ik begon namelijk om een uur of 1.

Bron:www.teskuh.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten