vrijdag 27 december 2013

Disney vestigt kerstrecord met Frozen

De nieuwe Disney-film Frozen heeft de afgelopen week een record gevestigd. Nog nooit leverde een animatiefilm in Nederland in de kerstvakantie op één dag zoveel geld op. Dat maakte distributeur Disney vrijdag bekend.

Frozen bracht op tweede kerstdag 414.000 euro op en trok 50.000 bezoekers. De recette is in elk geval een record voor de kerstperiode. Het is niet duidelijk of het bezoekersaantal ook uniek is voor een animatiefilm. De hoogste dagopbrengst voor een animatiefilm in Nederland ooit staat trouwens op naam van een Shrek-film, die op een regenachtige julidag nog net iets meer geld in het laatje bracht.

Frozen was na de tweede Hobbit-film in de kerstdagen de best bezochte film in de Nederlandse bioscopen. De animatie is losjes gebaseerd op het sprookje De Sneeuwkoningin van Hans Christian Anderson over een meisje dat door haar boze zus, de sneeuwkoningin, wordt vervloekt. Zij moet vervolgens een lange reis door het bevroren koninkrijk maken om haar bevroren hart weer te laten smelten.

De Nederlandse stemmen zijn ingesproken door Willemijn Verkaik, Carlo Boszhard en Noortje Herlaar.


Dikgedrukt: AD.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten