dinsdag 14 januari 2014

Beyoncé: Gelijkheid mannen en vrouwen een mythe

Foto:www.mirror.co.uk
'Gelijkheid tussen mannen en vrouwen is een mythe', zo schrijft Beyoncé in een nieuw essay. 'We moeten stoppen daarin te geloven.' Volgens de zangeres kan gelijkheid pas worden bereikt als mannen en vrouwen evenveel betaald krijgen en met evenveel respect worden behandeld, iets wat nu nog niet het geval is.


De Amerikaanse zangeres schreef het essay voor een speciaal rapport over vrouwen dat werd samengesteld door journaliste Maria Shriver, de ex van Arnold Schwarzenegger, getiteld: The Shriver Rapport.

Beyoncé gaat in op het salaris van de gemiddelde werkende vrouw in de Verenigde Staten, dat volgens haar maar driekwart is van wat de gemiddelde werkende man verdient. 'Tegenwoordig vormen vrouwen de helft van de Amerikaanse beroepsbevolking, maar de gemiddelde werkende vrouw verdient slechts 77 procent van wat een gemiddelde werkende man verdient. Maar totdat mannen en vrouwen aangeven dat dit onacceptabel is, zal de situatie niet veranderen.'

'We leren meisjes om zichzelf klein te maken. We zeggen tegen ze: 'Je mag ambitie hebben, maar niet teveel. Je moet proberen succesvol te worden, maar niet te succesvol. Anders bedreigen we de mannen'.'

Naast Beyoncé en een aantal minder beroemde experts in verschillende gebieden, schreven ook Eva Longoria, LeBron James en Jada Pinkett Smith een bijdrage. Longoria gaat in op de ongelijkheid van latina's, James brengt een ode aan werkende moeders en Smith schrijft over mensenhandel.


Dikgedrukt: AD.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten