dinsdag 14 januari 2014

Disney heeft musicalplannen voor Frozen

Disney is van plan de animatiefilm Frozen te bewerken tot een musical. Dat heeft Disneybaas Bob Iger verteld in een interview met zakenblad Fortune.

Foto: www.rotoscopers.com 
Het bedrijf voert al gesprekken in de richting van een musicalversie, hoewel er nog geen specifiek plan is. 'We willen het niet snel doen, maar wel goed', zegt Iger.

Frozen, dat over twee prinsessenzussen in een ijskoud koninkrijk gaat, doet het geweldig in de bioscopen. De film is in de Verenigde Staten nu al het op twee na grootste bioscoopsucces van Disney in het genre ooit, na de Lion King. Ook in Nederland is de film een hit.

Speelgoed
De film leent zich volgens Iger goed voor een musical. Er is al speelgoed gebaseerd op de hoofdpersonages en de muziek is populair. Mocht het doorgaan, dan zou dit de eerste grote Disney-musical in tijden worden, sinds het bedrijf in de jaren 80 en 90 hits als The Little Mermaid en The Lion King op de planken bracht.

Frozen is losjes gebaseerd op het sprookje De sneeuwkoningin van Hans Christian Andersen. In de Nederlandse versie hebben onder anderen Willemijn Verkaik, Noortje Herlaar, Bena Bruijning en Carlo Boszhard de stemmen ingesproken.


Dikgedrukt: AD.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten