zondag 28 juli 2013

Summerbook Part 8

Als het zomer is moet je natuurlijk veel drinken.
Maar het hoeft niet altijd een saai drankje te zijn zoals water of limonade.
Daarom geven wij jullie vandaag wat recepten voor een leuk en lekker drankje.

Eerst wat foto's van mooie glazen met drinken of tapkranen met drinken:


kan met tapkraan6
 
kan met tapkraan5
 
kan met tapkraan4
 
 
 
Oke hieronder komen de recepten:
 
 

Flavored Water recepten

Oftewel 'water met een smaakje'. Je kent het wel, een kan met water met daarin schijfjes citroen, komkommer en munt. En heel veel ijsblokjes. Ik heb er al eens eerder een artikel over geschreven. In de lobby van ons hotel in New York stond ook elke ochtend weer een nieuwe kan met ijskoud water met een smaakje klaar. Zo lekker verfrissend vond ik dat! Meestal schijfjes citroen, maar ook wel eens sinaasappel. Heerlijk! Het leek me leuk om nu eens voor net wat andere recepten te gaan dan de geijkte 'citroen, munt en komkommer' variant. Want ook met andere fruitsoorten creëer je net zo'n verfrissend drankje!
flavored water beginplaatje


Ananas & Kokosnoot

Hmmm, lekker tropisch! Koop verse ananas (uit blik kan ook, maar vers is altijd lekkerder), snijd het in stukjes en gooi er een paar onderin een beker. Stamp ze fijn zodat het sap er deels uit komt. Giet hier een scheutje kokosnootmelk bij en vul de rest aan met ijskoud water en eventueel wat ijsblokjes. Stukjes kokosnoot zijn optioneel, maar zorgen wel voor een lekkere bite. Rietje erin en je waant je op een parelwit strand met palmbomen. Aloha!
flavored water01ananas kokosnoot water


Frambozen & Limoen

Fruitigfris en zuur, een verfrissende combo. Gooi wat rijpe framboosjes onderin je beker en leg er één partje limoen bij. Twee partjes kan ook, maar dat is wellicht wat te zuur. Kneus de vruchten zodat er wat sappen vrijkomen en vul de beker aan met ijskoud water en optioneel wat ijsblokjes. That's it! Rietje erin en slurpen maar. Tip: de limoen kun je ook uitknijpen boven de beker, maar op deze manier komt er wel meer sap bij waardoor het drankje een stuk zuurder wordt.
flavored water09 framboos limoen water




Appel & Peer

Persoonlijk vind ik dit een minder spannende combinatie, maar appels en peren is wel iets wat de meeste mensen standaard in huis hebben. En ik zal je zeggen, deze combo is bij elkaar heerlijk! Echt lekker fris. De peren moeten wel echt rijp zijn, zodat ze zacht genoeg zijn om te kneuzen. Doe partjes appel en peer in een beker, stamp ze wat aan zodat we wat sap vrijkomt (dit is echter niet zo veel vergeleken bij de andere vruchten) en vul de beker aan met ijskoud water en ijsblokjes. De smaak van appel en peer is heel subtiel, maar net genoeg om het wel te proeven. Hmmmm!
flavored water14 appel peer water


Aardbei & Kiwi

Ik weet niet of jullie het drankmerk 'Snapple' kennen, maar dit drankje is verkrijgbaar in verschillende smaken en ik neem altijd 'Strawberry & Kiwi'. Geinspireerd op mijn favoriete Snapple drankje bedacht ik dit frisse recept. Doe wat aardbeitjes en één of twee schijfjes kiwi in een glas (meer kiwi mag ook, maar dan wordt het geheel vrij zuur) en stamp ze fijn. Gewoon lichtjes kneuzen is al genoeg. Vul aan met ijskoud water en ijsblokjes. Het geheel is een frisse, maar ook zoete verkoelende drank.
flavored water04aardbei kiwi water



Het is wel een beetje een lang bericht geworden maar toch hopen we dat jullie het leuk vonden.
We hebben de recepten van Beautylab

Veel plezier bij het maken en drinken van de recepten en als jullie zelf nog ideeën hebben laat ze dan achter in de comments.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten