zaterdag 26 oktober 2013

Maleisië verbiedt concert Ke$ha

De autoriteiten in Maleisië hebben een concert van de Amerikaanse popzangeres Ke$ha verboden. Het optreden zou botsen met de culturele en religieuze waarden van het land. De meerderheid van de Maleisische bevolking is islamitisch.
Livescape, het bedrijf dat het concert organiseert, heeft op het laatste moment een brief gekregen van het ministerie van Communicatie en Multimedia met het besluit. De show stond gepland voor zaterdagavond in een stadion in Kuala Lumpur.

Het ministerie heeft volgens Livescape verder niet uitgeweid. Ke$ha, die hits heeft als Tik tok en Die Young, staat bekend om nummers met expliciete teksten die verwijzen naar drank en seks.

Eerder had Ke$ha. zo zegt Livescape, aan de autoriteiten toegezegd dat ze voor de show in Kuala Lumpur haar teksten en kleding zou aanpassen. Daarmee voldeed ze aan de richtlijnen van de overheid.

Vorige maand heeft de Maleisische overheid ook een optreden van de Amerikaanse metalband Lamb of God verboden. Als reden werd toen godslastering gegeven.


Dikedrukt: AD.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten