maandag 21 oktober 2013

'Vleesjurk' Lady Gaga extravagantste outfit

De 'vleesjurk' van Lady Gaga is het meest extravagante podiumkostuum van een wereldster, gevolgd door het Donald Duck-pak van Elton John en de zes meter lange witte bontjas van Liberace.
Dat is de uitslag van de enquête die werd gehouden bij het verschijnen van de dvd- en Blu Ray-uitgave van Behind the Candelabra, de film over het leven van Liberace. Tweeduizend Britten vulden hun voorkeur in.

Lady Gaga droeg haar door de Argentijn Franc Fernandez ontworpen jurk, geheel gemaakt van dun gesneden rauw vlees, tijdens de uitreiking van de MTV Video Awards in 2010. Het bleek een even spectaculair als controversieel statement. De zangeres werd geprezen om haar radicale poging tot vernieuwing, maar ook bekritiseerd door kunstenaars die zeiden al eerder een dergelijke jurk te hebben ontworpen.

De jurk van Gaga kreeg de stem van één op de vijf internetters, gevolgd door het kostuum van Elton John en de 'oversized' bontmantel van Liberace.

Verder staan in de lijst op plaats vier de Red Hot Chili Peppers, naakt met slechts een sok om het geslacht. Op vijf staat Freddie Mercury met kroon, cape en wandelstok en op zes Madonna met de door Jean Paul Gaultier ontworpen puntige beha.


Dikgedrukt: AD.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten